Lockito

Gebruik met Lockito

Lockito is een vrij verkrijgbare Android app waarmee u met uw Smartphone ritjes over het wegennet kunt maken als ware u echt daar. Lockito spooft (aapt na) GPS coordinaten en voedt deze aan actieve GPS lezende Apps op dezelfde Smartphone als waarop Lockito draait, zo ook Priotalker. De echte GPS ontvanger wordt dan tijdelijk genegeerd.

Veiligheid met Lockito

 • De App, FortgĆ„ng backend en iVRI weten niet beter als ware u een heus voertuig met een werkende Priotalker in de nabijheid van de iVRI!
 • Het gebruik van Lockito tegelijk met Priotalker vergt bewust handelen! 
 • U begeeft zich met Lockito/Priotalker in het verkeer, ook als u daar niet fysiek aanwezig bent!
 • Het maken van Lockito/Priotalker ritten in een andere voertuigrol dan passenger with CAM of passenger no CAM wordt ten zeerste afgeraden!
 • In Talking Traffic termen: Test a.u.b. Use Cases 3a en 3b met een echt voertuig op de weg zodat u het verkeersbeeld kunt waarnemen!

Installatie Lockito

Lockito is freeware van een particulier, installatie en gebruik van de app is op eigen inzicht en risico.

 1. Zet uw Smartphone in developer mode. Ga hiervoor in Instellingen naar de menu-optie ‘Toestel-info en klik 7x snel achter elkaar op het buildnummer. 
 2. Nu heeft u in de configuratie-instellingen van uw Smartphone een menuoptie Ontwikkelaarsopties. Selecteer deze menu-optie en vink de optie Onechte locaties toestaan aan.
 3. Geef in de instellingen-> Beveiliging van uw Smartphone aan dat u installaties van vertrouwde onbekende bronnen toestaat.
 4. Geef aan dat uw toestaat om Lockito te installeren.
 5. Installeer de gratis Lockito app vanaf de Playstore op uw Smartphone.

Routes maken

Routes maken in Lockito gaat snel en comfortabel. U kunt waypoint aanmaken door uw wijsvinger twee seconden op een wegsegment op de kaart te houden. U kunt een waypoint selecteren door er kort op te tikken, daarna heeft u de mogelijkheid om het waypoint te verslepen door het met uw wijsvinger over de kaart te trekken. Ook kunt u onder in het schermpje het waypoint verwijderen door op het prullebakje te tikken. 

Routes afspelen

 1. Druk in het hoofdscherm op de groene + button.
 2. Beweeg de kaart naar het wegsegment van uw keuze.
 3. Zet linksboven in de kaart de stand op het autootje zoals hiernaast afgebeeld.
 4. Druk het eerste punt op de kaart. Lockito zal die als punt ‘A’ labelen.
 5. Druk het tweede punt op de kaart,
  Lockito zal die als punt ‘B’ labelen. U zult zien dat er een route van A naar B over de weg wordt getrokken.
 6. Druk eventuele volgende punten op de kaart.

Als u een route heeft geselecteerd kunt u die afspelen door op de play button te klikken rechtsonder in het Lockito scherm. Nadat u op play heeft geklikt toetst u de Home button van uw smartphone in. Vervolgens start u de Priotalker-app. Standaard neemt Priotalker de voertuigrol passenger car with CAM aan. Als u een andere rol wilt raadpleeg dan de instructies in de Priotalker handleiding op deze site.

Call Now Button